Uppgifter: Bråk mellan flickor innan mordet på Emilia

Förberedde sig innan mordet

Publicerad 18.48

Tanken var att hon skulle gå på ett pyjamasparty i Landskrona. 

Men det skulle visa sig vara en fälla och istället lurades 14-åriga Emilia till ett industriområde.

Bakgrunden ska handla om en förolämpning som slutade med att hon mördades i ett industriområde, enligt Expressens uppgifter.

Tre personer är misstänkta i fallet och så sent som i fredags häktades en 15-årig flicka misstänkt för att ha mördat 14-åriga Emilia i Landskrona.

Motivbilden kring mordet har nu börjat klarna och går tillbaka till en förolämpning, rapporterar Expressen med hänvisning till uppgifter i utredningen.

De inblandade är förutom Emilia, de två misstänkta flickorna en minderårig och en 15-årig flicka som satt på samma Sis-hem som Emilia.

Enligt Expressens uppgifter misstänker polisen att dispyten är orsaken till mordet på Emilia.

Lurades i fälla

Aftonbladet har tidigare berättat att Emilia lämnade sin hemstad Kristianstad för att åka till ett pyjamasparty i Landskrona som hon hade blivit inbjuden till. Enligt Aftonbladets uppgifter mötte Emilia upp 15-åringen som nu är häktad misstänkt för att ha mördat henne.

Men det ska snarare ha visat sig vara en fälla för att kunna locka Emilia till platsen, enligt Expressen.

Istället tog de Emilia till ett industriområde där de ska ha gått till angrepp mot henne.

En av flickorna har enligt tidningens uppgifter uppgett i förhör att händelsen gick överstyr och att det inte fanns några planer på att mörda Emilia.

Platsen där Emilia hittades.

Hade förberett sig

Tidningen skriver även att mordet hade planerats innan. Enligt uppgifter till Expressen hade flickorna förberett sig innan genom att bland annat snatta från olika butiker – silvertejp och kniv.

Där misshandlades Emilia svårt och enligt åklagaren hade hon skador på kroppen som orsakats av grovt yttre våld.

Delar av händelseförloppet ska ha filmats och sedan skickats vidare till flera andra personer, enligt Expressen.

Bara ett dygn efter mordet hittades en väska i vattnet som innehöll bankkort och andra tillhörigheter som ledde polisen till Emilia Sjöberg.

Åklagare Tomas Olvmyr har tidigare sagt att utredningen går framåt och att de misstänkta flickorna har gjort vissa medgivanden.

– Jag kan säga att flickorna har berättar att de har varit inblandade i den här händelsen och att båda flickorna berättar om ett händelseförlopp och en händelse som uppenbarligen är samma händelse, sa Tomas Olvmyr.

På fredagen häktades 15-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Emilia. Flickan bestred häktningen och förnekade gärningen.

Polisen har sökt efter bevismaterial runt brottsplatsen under veckan.

Följ ämnen i artikeln