Israel har attackerat mål i Libanon

Knut Sahlin Ekberg

Uppdaterad 09.51 | Publicerad 06.31

Flera dog i en attack mot Israelockuperade Golanhöjderna i går. Israel beskyller Hizbollah, men de har inte tagit på sig attacken. Som svar attackerar Israel Hizbollah i Libanon.

Israel har attackerat mål "djupt in" i Libanon, rapporterar Sky News.

Anfallet kommer efter gårdagens dödliga attack.

Följ ämnen
Israel

Under natten har Israel genomfört en rad attacker i Libanon mot Hizbollah-milisen.

"IAF attackerade över natten en rad Hizbollah-terrormål både djupt inne i libanesiskt territorium och i södra Libanon, inklusive vapenlager och terroristinfrastruktur", skriver den israeliska militären i ett pressmeddelande.

Målen, IDF namnger sju platser, ska tillhöra Hizbollah och vara sådant som vapenlager och andra anläggningar.

Attacken kommer efter att flera dödades i ett dåd i Israelockuperade Golanhöjderna i går kväll. Där dog 11 barn, enligt Sky News. Utöver de ska 19 personer ha skadats, varav flera allvarligt.

”Närmar oss fullskaligt krig”

Sveriges utrikesminister Tobias Billström gick ut och fördömde attacken mot Golanhöjderna och sa att liknande dåd är ”strikt förbjudna under internationell lag”.

”Jag uppmanar också alla parter att deeskalera för att undvika ett potentiellt storkrig som kan få förödande konsekvenser för Israels norra front och för regionen i stort”, skrev Billström på X.

– Vi närmar oss ett fullskaligt krig mot Hizbollah och Libanon, sa Israels utrikesminister Israel Katz då.

Israels premiärminister Netanyahu sa att Hizbollah "kommer betala ett dyrt pris" för attacken, skriver Sky News.

Hizbollah har förnekat inblandning i den attacken.

Israel och milisgruppen Hizbollah har nästan dagligen beskjutit varandra sedan Gazakriget inleddes till följd av terrorstämplade Hamas attack mot Israel i oktober förra året.

Sedan länge har det varit spänt läge mellan Israel och Libanon, med attacker och vedergällningar. Experten Anders Persson har tidigare sagt att det kan bli krig i Libanon inte går att utesluta.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln