Allt fler demokratiska delegater stöttar Harris

Helena Nordenberg/TT

Publicerad 2024-07-22 19.40

Demokraternas nästa presidentkandidat? USA:s vicepresident Kamala Harris.

Över 1 000 delegater planerar att stödja Kamala Harris vid Demokraternas konvent i mitten av augusti, rapporterar AP. Det är fler än hälften av de delegater som hon behöver för att bli nominerad till presidentkandidat.

För att kunna ta avhoppade presidenten Joe Bidens plats som Demokraternas presidentkandidat måste Kamala Harris få 1 986 delegater att ställa sig bakom hennes kandidatur.

På Demokraternas nationella konvent i Chicago som startar den 17 augusti samlas nära 4 000 delegater. Biden hade stöd av fler än 3 800 av dessa, delegater för vilka det nu är fritt fram att rösta på vem de vill.

Det är fortfarande oklart huruvida Kamala Harris kommer att få en farlig utmanare eller inte, enligt nätsajten The Hill.

”Let's freaking go”

Till syvende och sist blir det upp till konventets delegater att avgöra vem som blir Demokraternas nästa presidentkandidat.

Kamala Harris vilar inte på hanen utan bearbetar delegaterna för fullt för att utöka sitt stöd, skriver The Hill.

Samtliga delegater i delstaterna Tennessee, South Carolina och North Carolina uppges nu ställa sig bakom Harris.

Tungt stöd från Florida

Ordföranden för Demokraterna i North Carolina, Anderson Clayton, har tillkännagivit att delstatens 168 delegater ”röstade enhälligt” för Harris.

”Jag är stolt över vårt parti”, skriver Clayton på X.

Även i New Hampshire, Louisiana och Florida ger delegaterna Harris sitt stöd. Med sina 224 röster i Florida är det den tyngsta delegationen hittills som gett Harris sitt stöd.