Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Lyxbåt sjönk: Sex saknas – bebis räddad ur havet

TT-AP

Uppdaterad 15.35 | Publicerad 10.39

En segelbåt med utländska turister har kapsejsat i hårt väder utanför nordvästra Sicilien.

En kropp har hittats i vattnet, men dykare letar efter ytterligare sex saknade. En av dem sägs vara en känd brittisk techmiljardär.

15 personer kunde räddas från den över 50 meter långa yachten, bland dem ett ettårigt barn.

Mamman till flickan berättar för italienska Ansa hur hon för en kort sekund tappade greppet om dottern i vattnet, men sedan lyckades nå flickan och hålla upp den lilla kroppen ovanför ytan tills räddningen kom.

– Det var fruktansvärt. Båten träffades av väldigt kraftig vind och sjönk strax efteråt, säger den brittiska kvinnan.

Flera av de överlevande vårdas nu på sjukhus.

Lyxseglaren Bayesian råkade ut för plötsliga stormvindar när den befann sig runt 300 meter från hamnen i Porticello nära Palermo tidigt på måndagsmorgonen. Enligt lokala medier rörde det sig om en havstromb, vars kraft sannolikt fick masten att brytas itu och skeppet att förlora balansen.

På några få timmar hade båten sjunkit till 50 meters djup, rapporterar italienska Il Giornale. Kvar på ytan flöt kuddar och träbitar från båtens rapporterat lyxiga, minimalistiska inredning.

– En vanlig, glädjefylld semesterdag på havet som förvandlades till en tragedi, säger ett vittne som från land såg den upplysta båten försvinna i havet, till Ansa.

Ombord befann sig turister från bland annat Storbritannien, USA, Irland och Nya Zeeland, enligt lokala medier.

De saknade uppges vara fyra britter, två amerikaner och en kanadensare. Enligt rapporter i brittiska medier är en av dem den kände techentreprenören Mike Lynch, 59.