Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Svensk kvinna mördad – man gripen efter 51 år

Uppdaterad 00.17 | Publicerad 00.11

Michael Eugene Mullen, 75 har gripits efter 51 år misstänkt för att ha mördat en svensk kvinna i Kalifornien.

Den svenska kvinnan hittades brutalt mördad i sitt hem i USA.

Nu – mer än 50 år senare – har polisen gripit en misstänkt.

Dna-sökningen gav träff på Michael Eugene Mullen, 75.

Kvinnan var 31 år och bodde i San Rafael i Kalifornien tillsammans med sin man, också han svensk, och parets tvååriga dotter. De förberedde sig för att flytta tillbaka till Sverige när mördaren slog till en novemberdag 1973, skriver den lokala tv-stationen NECN.

Kvinnan hade utsatts för sexuella övergrepp och var skjuten med tre skott. Det var maken som hittade henne när han kom hem från jobbet. Flickan fanns oskadd i ett annat rum.

Polisen förhörde flera vittnen, bland annat flyttgubbar och en mäklare som varit i huset samma dag. Men mordet förblev olöst och utredningen kallnade.

Det som skulle bli genombrottet inleddes 2021 när den lokala polisen skickade dna-spår till en delstatsmyndighet som söker i en databas efter levande släktingar till potentiella misstänkta.

De fick en träff redan efter några månader och lokalpolisens fortsatta utredningsarbete ledde till Michael Eugene Mullen, 75.

Han greps nära Salmon i delstaten Idaho i onsdags och sitter nu i häktad i väntan på att föras till Kalifornien, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln