”Ingenting som kan härledas till Tuula”

Publicerad 2013-05-27

Fynd i sökandet efter Tuula, 52, var inte hennes

FÖLJDE ETT TIPS Ett 50-tal frivilliga letade efter Tuula, 52, i en ravin i Gävle i går. Bland annat hittades en väska, en damplånbok och ett par skor. Peder Schillerström, ordförande för Missing people i Sverige, undersöker ett av fynden.

Flera fynd – bland annat en jacka och en plånbok - gjordes av Missing People i samband med sökandet efter Tuula Lavikkala, 52, i helgen.

Men tillhörigheterna var inte den försvunna kvinnans, uppger polisen.

Tuula Lavikkala har varit spårlöst försvunnen sedan den 12 november 2012.

Tuula Lavikkala har varit spårlöst försvunnen sedan den 12 november förra året och det har framkommit att hon bara dagarna innan hade avslöjats som misstänkt mångmiljonförskingrare.

I helgen har organisationen Missing People förutsättningslöst sökt efter 52-åringen i Gävleområdet och vid 13-tiden i lördags gjordes fynd.

"Fortfarande höljt i dunkel"

Vid en vattenfylld ravin i närheten av Tuula Lavikkalas arbetsplats hittades skor, en jacka, en damplånbok och en väska. Senare på dagen hittades ytterligare en plånbok i området.

Men det var inte den försvunna kvinnans tillhörigheter.

– Det är ingenting som kan härledas till Lavikkala, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen i Gävleborg.

– Vad som hänt henne är fortfarande höljt i dunkel.

Söker inte aktivt

Varken polis eller anhöriga tror att 52-åringen är vid liv, och polisen söker inte heller längre aktivt efter Tuula Lavikkala.

– Vi är tacksamma för Missing Peoples insats, men vi måste ha något konkret att gå på för att vi ska söka, säger Mikael Hedström.

Det är inte känt vems eller vilkas tillhörigheter som Missing People hittade i lördags.