Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Vi avslöjar allt - om Aftonbladet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-30

Förre chefredaktören skriver om 175-åringen

bokmakare Denna trio presenterade stolt sitt praktverk på bokmässan i går. Från vänster Jonas Lundh, redaktör och formgivare av ”Aftonbladet inifrån”, Rolf Alsing, Aftonbladets förre chefredaktör och författare till boken, samt Anders Gerdin, tidningens nuvarande chefredaktör.

Aftonbladet fyller 175 år i år.

Och gamlingen har aldrig varit piggare och mer alert.

Det firar vi med boken "Aftonbladet inifrån".

Rolf Alsing, chefredaktör mellan 1985 och 2001, har skrivit praktverket om din favorittidning. För ett praktverk är det.

Massor med bilder, spännande historier, historiska dramer och skönt skvaller.

Precis som tidningen i övrigt alltså.

Rolf Alsing jobbar numera som rådgivare åt finansminister Pär Nuder.

-Men jag lämnade in manus innan jag började på regeringskansliet. Jag har alltså inte skrivit boken som regeringstjänsteman utan som en fri fågel.

Tagen av berömmet

Aftonbladets monter var sprängfull när boken släpptes i går eftermiddag. Och chefredaktör Anders Gerdin var mycket nöjd:

-Jag rekommenderar den till alla inom media. Boken handlar om våra framgångar och våra misstag. Kollegorna kan lära av båda.

-För allmänheten ger den en spännande och underhållande inblick i hur Aftonbladet blev Sveriges största och mest framgångsrika tidning.

Rolf Alsing var tagen av allt beröm han fick.

-Det mest fantastiska med Aftonbladet är när något stort händer och redaktionen går i gång och alla vet vad de ska göra. Och hur alla, precis alla, ställer upp vare sig de är lediga eller inte.

Saknar jobbarkompisar

Om han saknar Aftonbladet?

-Ja, framför allt när jag känner att det skulle behövas ett vettigt inlägg i debatten. Jag saknar arbetskamraterna. Men jag inser att min tid på tidningen är över.

Chatta

Läs mer:

Bokmässa igen. Och Aftonbladet är förstås på plats. Både med monter – och daglig rapportering i tidningen. Om nya böcker, spännande människor och allt skvaller.

Svante Lidén

Bokrecensioner

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln