Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

"För många sexrådgivare i tidningen"

För många sexrådgivare i tidningen

Räcker det inte med att Malena svarar på perversa sexfrågor i Söndagsbilagan? Nu har ni plockat in en kvinna som heter Linn i tidningen. Tror ni inte att vi har andra intressen än sex? Skärp er!

Tonårsmamma

Svar: Aftonbladet skriver om en mängd olika saker. Sex och samlevnad är en av dem. Att kalla det för perverst tycker jag är att överdriva. Både Malena och Linn är mycket kunniga och seriösa och har väldigt många läsare. Och behovet av information i dessa frågor tycks vara mycket stort.

Östersunds väderprognoser glöms bort

Resten av Sveriges land kanske tycker att jag överreagerar angående följande: I de väderprognoser som presenteras i både Aftonbladet & Expressen så verkar det som att Jämtlands län och dess största stad Östersund glöms bort. Vi har inte alls samma väder som Sundsvall som ju ligger vid kusten. Nu vill jag verkligen ha en förklaring av tidningarnas ansvariga utgivare. Jag vill också tillägga att detta endast förekommer i de långa prognoserna för sommarvädret.

En bortglömd jämte!

Svar: Det här med väder är svårt i sommartider. Både vi och andra tidningar köper våra prognoser från SMHI. Det är de som gör den regionala indelningen av Sverige. Själv är jag en glad amatörmeteorolog som har mina egna tecken för att spå morgondagens väder. Det stämmer ibland. Vill du ha en specialprognos för just din hemort rekommenderar jag dig att gå in på aftonbladet.se. Där kan du få reda på hur prognosen ser ut för just Östersund

Bombningarna i Irak blir en notis

Jag bläddrar i Aftonbladet och ser sida efter sida, uppslag efter uppslag, om bomberna i London. Men när irakier dagligen sprängs i luften i Bagdad blir det bara en notis. Varför? Är det skillnad på folk och folk?

Cilla

Svar: Du har helt rätt, Cilla. Vi i media gör nog skillnad på folk och folk. Vi skriver mer om en svensk tragedi där tre personer omkommer än om en katastrof i till exempel Irak där hundratals civila mister livet. Det här är ett problem som vi ofta pratar om på redaktionen. Jag rekommenderar dig att läsa Peter Kadhammars text om terrordådet i London. Den publicerades i fredagens Aftonbladet och handlade just om det du beskriver. Det är viktigt att vi i väst skildrar lidandet i länder långt borta på ett medkännande och ärligt sätt.

Terrorbilder sprider skräck

Efter bomberna i London har ni dag efter dag visat bilder på skadade människor och söndersprängda bussar och tunnelbanetåg. Är det inte ett problem för dig att ni därmed går terroristernas ärenden och sprider skräck?

Tommy

Svar: Det finns absolut en klar gräns för vad man i anständighetens namn kan visa. Samtidigt är det vår skyldighet att skildra dessa hemska dåd utifrån en nyhetsvärdering. Jag tycker inte att Aftonbladet gått över anständighetens gräns. Visst har vi publicerat en del hemska bilder på skadade och förtvivlade människor, men hur ska du och jag som inte var där kunna förstå omfattningen av detta terrordåd om rapporteringen vore klinisk och utan gripande texter och bilder?