Proppen ur för Mjällby – mål efter 38 sekunder

Halmstad förlorade efter tränarbytet

Publicerad 2024-08-31 19.27

Mjällbys Herman Johansson jublar efter 1–0-målet.

Tränarbytet gav inte önskad effekt för Halmstad.

I stället var det proppen ur för Mjällby som gjorde tre mål i första halvlek och vann med 3–1.

Tidigare i veckan sparkades tränaren Magnus Haglund och assisterande tränaren Pelle Olsson från Halmstad. I lagets första match utan den rutinerade tränarduon fick Johan Lindholm från klubbens akademiverksamhet leda laget.

Förhoppningen var givetvis att tränarrockaden skulle ge önskad effekt borta mot Mjällby.

Det gjorde det inte.

Dubbla Bergström-assist

Redan efter 38 sekunder hade Mjällby tagit ledningen genom Herman Johansson, framspelad av Jacob Bergström.

13 minuter senare utökade hemmalaget, återigen på assist av Bergström som denna gång spelade fram Viktor Gustafson.

Halmstad reducerade visserligen men Mjällby gick ändå till pausvila med 3–1 i ryggen efter Elliot Strouds vänsterkanon i nättaket.

– Det blir en tuff start. Vi släpper in för enkla mål, tyvärr, säger Halmstads lagkapten Andreas Johansson i Max.

Fyra i allsvenskan

Det blev också slutresultatet och Mjällby är återigen upp på fjärde plats i tabellen, en poäng före AIK.

– Vi har varit bra på hemmaplan och det var skönt att fortsätta med det, säger Mjällbys Rasmus Wikström.