Milleskog hjälte i ”Arosderbyt”

Publicerad 2024-08-31 19.27

Noel Milleskog ligger ner efter segermålet.

”Arosderby” mellan Västerås och Sirius.

Då avgjorde Siriusanfallaren Noel Milleskog – samtidigt som han ramlade in i motståndarens knä.

Det var ett starkt publikstöd på Hitachi Energy Arena när Västerås tog emot Sirius.

Västerås som är i desperat behov av poäng i bottenstriden.

Men det blev ingen bra start när formstarka Joakim Persson rann igenom i den 24:e minuten. Framspelad av målvakten (!) Jakob Tånnander.

Men innan halvleken var slut kvitterade Abdelrahman Boudah med ett fint avslut.

Smällde rejält vid avgörandet

Men Noel Milleskog ville inte att mötet skulle sluta oavgjort som det tidigare mötet under säsongen.

Han placerade in 2–1-målet i den 55:e minuten och föll samtidigt in med huvudet i Västeråsspelaren Frédéric Nsabiyumvas knä.

Anfallaren som gjorde sitt sjunde mål för säsongen låg kvar ett tag i gräsmattan men reste sig sedan upp och spelade vidare.

Västerås tryckte på för en kvittering mot slutet och inhopparen Pedro Ribeiro fick ett jätteläge. Men det slutade 2–1 till Sirius.

I och med vinsten i

”Arosderbyt”Aros betyder åmynning och tidigare kallades staden Västerås för Västra Aros och Uppsala kallades för Östra Aros. har Sirius nu fyra vinster under de sex senaste matcherna.

Laget ligger kvar på en nionde plats medan Västerås ligger kvar på näst sista plats.