England studsade tillbaka – vann mot Finland

Publicerad 2024-10-13 19.57

Det blev seger för England i Nations League-mötet med Finland på söndagen.

England studsade tillbaka efter den skrällartade förlusten mot Grekland senast.

Mot Finland med blev seger med 3–1 i Nations League-fotbollen.

I torsdags blev det överraskande förlust med 1–2 mot Grekland, men mot Finland – som inte tagit en enda poäng så här långt under Nations League-säsongen – var engelsmännen tillbaka på segerspåret.

Jack Grealish gav England ledningen i den 18:e minuten efter en bländande framspelning av Angel Gomes, och med dryga kvarten kvar av matchen utökade Trent Alexander-Arnold till 2–0 med en tjusig frispark rakt i krysset – otagbart för Finlands målvakt Lukas Hradecky.

Declan Rice skrev även han in sig i målprotokollet när han petade in 3–0.

Trots att England dominerade det mesta av spelet saknades inte lägen för Finland. Bland annat hade Fredrik Jensen en fin chans när han från nära håll sköt över. Även Topi Keskinen hade en superchans som räddades av Dean Henderson i det engelska målet.

Det dröjde ända till den 87:e minuten innan Finland fick hål på England, då genom Arttu Hoskonen som nickade in reduceringen till slutresultatet 1–3.