Ny målfest när Falun slog AIK

Publicerad 2017-01-04

Innebandy. På bortaplan föll AIK mot Falun med 2-17 i superligan i innebandy.

Hemma i Solnahallen gick det mycket bättre - till en början. På knappt sex minuter gjorde AIK 3-0 och efter första perioden hade Stockholmslaget skickat in sex bollar i topplagets mål. Problemet var att Falun hade gjort fem mål och var med i matchen.

Efter målorgien i första perioden tog det tvärstopp för AIK medan bortalaget fortsatte att producera. Till slut vann Falun med 11-6. Simon Palmén, Martin Tokos, Casper Backby och Alexander Galanta Carlström gjorde alla två mål för Falun.

I Wallenstamhalen i Mölnlycke var det betydligt målfattigare. Hemmalaget Pixbo, tabelltvåa inför matchen, föll med 0-1 mot jumbon Höllviken och passerades av Falun. Pontus Karlson gjorde segermålet mitt i första perioden.

Karlstad vann bottenmötet med Sirius med 8-3 och klev från 13:e till nionde plats i tabellen.