Mardrömslottning för MFF i CL-kvalet

TT

Uppdaterad 15.18 | Publicerad 12.14

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström och hans spelare kvalar till Champions League. Arkivbild.

Om Malmö FF vinner dubbelmötet med Klaksvik från Färöarna kan det bli en mardrömsmotståndare i nästa omgång av Champions League-kvalet.

Där väntar vinnaren i mötet mellan grekiska Paok Thessaloniki och Borac Banja Luka från Bosnien-Hercegovina.

Om det blir Paok är det en riktig nitlott för skåningarna. Klubben tog sin fjärde ligatitel i våras och nådde då även kvartsfinal i Conference League.

MFF möter Klaksvik i den andra kvalomgången och inleder på hemmaplan på tisdag. Returen på Färöarna spelas en vecka senare.

Om Malmö förlorar mot Klaksvik blir det fortsatt kvalspel i Europa League och då väntar förloraren i Paok–Borac Banja Luka.

Elfsborg i Europa League

För att nå Champions League krävs det att MFF vinner totalt tre dubbelmöten. Om Malmö vinner mot den färöiska klubben har skåningarna säkrat spel i som sämst ligaspelet av Conference League.

Elfsborg kvalar i Europa League. Om Boråsklubben slår ut moldaviska Sheriff Tiraspol (inleder på bortaplan på torsdag) blir det spel mot vinnaren i mötet mellan rumänska Corvinul Hunedoara och kroatiska Rijeka i den tredje kvalomgången.

Vid förlust flyttas Elfsborg över till Conference League-kvalet och där väntar det segrande laget i Olimpija Ljubljana, Slovenien–Polissia Zjytomir, Ukraina.

Inga livlinor

I Conference League återfinns Djurgården och Häcken, som möter Progrés respektive Diddeleng (båda från Luxemburg) i den andra kvalrundan.

Om Djurgården avancerar ställs laget mot vinnaren i mötet mellan finländska Ilves och Austria Wien från Österrike

För Häcken blir det spel mot vinnaren mellan isländska Stjärnan och Paide från Estland i en eventuell tredje kvalomgång.

I Conference League finns inga livlinor och ett lag måste överleva tre kvalomgångar för att nå höstens ligaspel. Vid förlust i ett dubbelmöte är Europaäventyret över för denna gång.