Jumbon Södertälje slog uddlöst AIK

Publicerad 2016-11-02

Ishockey. Södertälje kämpade och slet och hade en målvakt som gjorde det mesta rätt.

Det räckte för att bortaslå AIK med 3-1 och lämna sistaplatsen i hockeyallsvenskan.

SSK-tränaren Mats Waltin hade lite svårt att hitta orden när han skulle förklara hur laget kunde lämna Hovet med tre poäng.

– Ja, det kan man fråga sig. Jag hörde just skotten, AIK vann med 40-17. Det handlar väl om tre ord: kämpa, Sahlin, kämpa, sade Waltin till C More.

Sahlin heter Alexander i förnamn, vaktade Södertäljes mål och stod i vägen för nästan allt. Bland annat spelade AIK i numerärt överläge i totalt sju minuter i sträck - varav två i spel fem mot tre - utan att lyckas göra mål.

Enda AIK-målet, genom Michael Lindqvist på en kontring i numerärt underläge, betydde 1-2 och kom med knappt tre minuter kvar. Efter förlusten ligger förra säsongens seriesegrare kvar på tionde plats, med bara 19 poäng efter 15 matcher.

– Vilket lag som helst blir stressat i ett sådant läge, sade AIK-tränaren Roger Melin om läget till C More.

I Södertälje hette en annan matchvinnare Johan Skinnars. Lagkaptenen lirkade tidigt in 1-0 från ett läge bakom målet och fick också sätta 3-1 i tom kasse med två sekunder kvar.

Kvällens övriga matcher?

Västervik utan Victor Öhman och Alexander Pettersson - båda avstängda av klubben efter att ha åkt fast för rattfylla - tappade allt i slutperioden borta mot Almtuna. Uppsalalaget vände då 1-2 till 5-2.

Samma siffror vann Västerås med hemma mot Karlskoga, som därmed missade att ta över serieledningen från Timrå.

Den fjärde matchen vann Oskarshamn med 3-1 mot nya tabelljumbon Vita Hästen.