Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hedvig, Hillevi

Uppgifter: Mbappé utreds för våldtäkt

Publicerad 2024-10-14 19.57

Fotbollsspelaren Kylian Mbappé är enligt uppgifter misstänkt för en våldtäkt i Stockholm i förra veckan. Arkivbild.

Den franska fotbollsspelaren Kylian Mbappé, 25, utreds för våldtäkt och sexuellt ofredande, enligt uppgifter till Expressen.

Anklagelserna är helt falska och oansvariga, svarar Mbappé.

Mbappé är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för brottet som enligt tidningen ska ha begåtts i centrala Stockholm vid hans Sverigebesök förra veckan.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat i torsdags och anmälts två dagar senare. På måndagen undersökte polisen det hotell där stjärnan och hans sällskap bodde, enligt Aftonbladet som först rapporterade om händelsen.

Fotbollsstjärnan har själv förnekat uppgifterna på plattformen X med orden ”FAKE NEWS!!!!”, falska nyheter, med en länk till en artikel från tidningen RMC Sport. Vidare kallar han situationen ”förutsägbar” och antyder att tajmingen inte är någon slump.

På tisdagen ska fotbollsstjärnan och hans forna klubb PSG mötas i överklagandenämnden för den professionella fotbollsligan. Mbappé och klubben har sedan tidigare en infekterad tvist om obetalda löner och bonusar till stjärnan.

En talesperson för Mbappé säger i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP att de kommer att ”vidta alla nödvändiga juridiska åtgärder för att återupprätta sanningen”.

”De här anklagelserna är helt falska och oansvariga, och att sprida dem är oacceptabelt”, heter det i uttalandet.

TT har sökt åklagaren som har hand om ärendet.

– Jag kommer inte säga någonting om det här, har åklagaren tidigare sagt till Aftonbladet.