Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hedvig, Hillevi

Bekräftar anmälan om våldtäkt – Mbappé: Fake news

Uppdaterad 13.24 | Publicerad 01.16

Fotbollsspelaren Kylian Mbappé, 25, utreds för våldtäkt efter ett besök i Stockholm i förra veckan, enligt uppgifter till Expressen.

Utredningsledaren vill inte uttala sig om ärendet.

Enligt Expressens uppgifter är Mbappé skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för våldtäkt och sexuellt ofredande.

Åklagare Marina Chirakova som leder utredningen uttalar sig inte om några detaljer, eller om vilka personer som kan vara inblandade. I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten bekräftas dock att en anmälan om våldtäkt på ett hotell i centrala Stockholm har kommit in.

– Brottet ska ha begåtts den 10 oktober, säger Chirakova till TT.

”Fake news”

En person står som målsägande i ärendet, enligt domstolshandlingar.

Fotbollsstjärnan själv förnekar uppgifterna och kallar det för ”fake news”.

I ett inlägg på X skriver han att situationen är ”förutsägbar”, och antyder att tajmingen inte är någon slump. På tisdagen ska Mbappé och hans forna klubb PSG mötas i överklagandenämnden för den professionella fotbollsligan, gällande en tvist om obetalda löner och bonusar.

Även Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps ställer sig kritisk till medieuppgifterna.

– Var försiktig när ni plockar upp saker. Man borde ta ett steg tillbaka innan man publicerar vad som helst, men sådana här saker händer då och då, säger Deschamps till reportrar efter Frankrikes 2–1-vinst i Belgien i Nations League.

Inget samtal

– Det finns saker som inte är svåra att verifiera, men om man creddar vad som helst...säger Deschamps utan att utveckla sitt resonemang mer.

– Hursomhelst så tänker jag inte prata med honom om det. Han är tillräckligt stor för att veta hur man kommunicerar.

Kylian Mbappé missade Nations League-matchen mot Belgien på grund av en lårskada.

Följ ämnen i artikeln