Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hedvig, Hillevi

Tomasson hyllar Nanasi: Mycket bra prestation

Publicerad 05.15

Jon Dahl Tomasson hyllade Sebastian Nanasi efter 22-åringens landslagsdebut från start.

– Vi gör två riktigt vackra, perfekta mål och ”Sebbes” ena är ett toppklassmål, säger förbundskaptenen efter 3–0 mot Estland.

Trots en knackig start tar dansken med sig många positiva saker från Tallinn.

– Ser man på matchen var vi ganska dominanta, vi såg alla våra principer i hur man skapar målchanser. Ett eller två tillslag, sedan in bakom motståndaren och spelarna var i rätt positioner.

– På nytt skapade vi många chanser, säger ”JDT”.

Nanasi, debutant från start, slog till med ett läckert ledningsmål i den 29:e minuten.

”Toppklassmål”

– ”Sebbe” gör ett individuellt toppklassmål. Jag är glad att han gör två mål. Det var bra för honom med tanke på att det var hans första start för landslaget.

– Jag är också nöjd med att jag fick ge Hugo Bolin och Daniel Svensson deras debuter. Det är en speciell känsla att spela för sitt land.

Jon Dahl Tomasson betyg på Nanasi? Högt.

– Mycket bra, extremt bra. Han är en riktigt bra spelare. Han gör mål, han är kreativ, han spelar på tajta utrymmen med få tillslag.

– Han står för en mycket bra prestation.

Ont i ljumsken

Försvararen Alex Douglas gick sönder i den första halvleken och behövde byta.

– Jag har inte sett någon läkarrapport men han är helt klart skadad. Vi vet inte hur länge han är borta. Vi får vänta på det beskedet, säger Tomasson.

Till TV4 Fotbollskanalen säger Douglas:

– Jag har ont i min ljumske. Det gjorde ondare och ondare, till slut kände jag att det inte gick att spela längre. Jag ska åka tillbaka till Polen och kolla (hur illa det är).

I och med att Douglas fick sin andra varning i Nations League är han avstängd i nästa match, gruppfinalen mot Slovakien. Den spelas den 16 november på Strawberry arena i Solna.