Dagens namn: Evald, Osvald

Björklöven tog femte raka efter sekunddrama

Publicerad 2024-10-02 21.47

Björklöven toppar hockeyallsvenskan efter fem omgångar. Arkivbild.

Björklöven har inlett årets hockeyallsvenska säsong övertygande och med 2–1 mot Östersund kom klubbens femte raka seger.

Oscar Tellström avgjorde – med tre sekunder kvar.

Efter en mållös första period tog Björklöven ledningen hemma mot Östersund i andra perioden. Bortalaget kvitterade genom Daniel Öhrn tio minuter senare, och trots bitvis hård Björklövenpress såg matchen länge ut att gå till övertid.

Men med 19.57 på klockan i den tredje perioden prickade Oscar Tellström in avgörandet. Björklöven toppar därmed serien på 14 poäng efter fem segrar på fem omgångar, varav en efter straffar.

Skuggar på lika många poäng gör BIK Karlskoga som på onsdagen körde över Nybro med 5–1 på hemmaplan. Klubbarna möts i Umeå på fredag.

Även Södertälje och Kalmar vann sina matcher mot Almtuna och Västerås, och hakar därmed på i toppen. Djurgården såg ut att göra dem sällskap, men tappade ledningen mot Vimmerby med 20 sekunder kvar och förlorade på straffar.

För Almtuna och Tingsryd fortsätter kräftgången. Båda klubbar står fortfarande utan inspelade poäng.