Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Isak stoppas av skada: "Kommer sakna honom"

Josefin Ulriksson/TT

Publicerad 14.00

Han gjorde tre mål på de två inledande Nations League-matcherna.

Men när de svenska fotbollsherrarna nu ska ta sig an Slovakien och Estland får man klara sig utan anfallsstjärnan Alexander Isak.

– Vi kommer sakna honom, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson.

Mot Azerbajdzjan (3–1) gjorde Alexander Isak två mål, mot Estland (3–0) blev det ett för den svenske fotbollsstjärnan.

När Nations League nu rullar vidare med matcher mot Slovakien och Estland för Sverige saknas dock Newcastleanfallaren på grund av en bruten tå.

– Det är ingen hemlighet att vi har många skadade. Vi kommer att sakna honom, han är en av världens bästa anfallare, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson vid en presskonferens.

”Behöver komma i form”

En annan viktig kugge som saknas, precis som under den förra landslagssamlingen, är mittfältaren Emil Forsberg, till vardags i New York Red Bulls. Han har varit skadad under hösten och gjorde nyligen comeback efter en längre frånvaro.

– Han har varit skadad länge och har precis kommit tillbaka, han är extremt bra och en erfaren spelare, så nu behöver han komma i form i sin klubb. Det var ett tufft beslut men han ville vara kvar och bygga upp sig fysiskt, säger Tomasson om 32-åringen.

Även Jens Cajuste och Mattias Svanberg saknas på grund av skador.

Lagkaptenen tillbaka

Samtidigt är några välbekanta namn tillbaka i den svenska truppen efter skadefrånvaro. Däribland lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf – en välkommen comeback, enligt Tomasson.

– Vi vet hur viktig Victor är, han kan vara viktig även om han inte spelar, för han hjälper laget. Bara att vara runt laget kan vara hjälpsamt, säger förbundskaptenen.

Robin Olsen är också tillbaka efter en huvudskada, och uttagen som en av fyra målvakter till den blågula truppen.