Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Efter bråket – Larsson uttagen: "Bra diskussion"

Karl Sundström/TT

Uppdaterad 13.01 | Publicerad 12.10

Hugo Larsson och Jon Dahl Tomasson har pratat ut.

Efter den turbulenta senaste samlingen är 20-åringen återigen med i den svenska landslagstruppen.

– Vi har haft en bra diskussion, säger förbundskaptenen Tomasson.

Hugo Larsson var den stora snackisen efter den förra landslagssamlingen. Larsson var besviken över bristande speltid och förbundskaptenens uttalanden om honom.

Efter matchen mot Azerbajdzjan, där Larsson inte fick någon speltid, sade han:

– Jag har sagt till honom att jag gärna hade sett att det hade stannat mellan oss. Vissa saker ska stanna inom familjen.

Inför matchen mot Estland lämnade Larsson sedan landslaget med ”en lättare skadekänning”, enligt Svenska fotbollförbundet.

”Pratade om fotbollen och livet”

Sedan dess har Larsson återgått till träning och matchspel med klubblaget Eintracht Frankfurt, samtidigt som det har spekulerats kring hans framtid i landslaget.

I truppen till bortamatcherna mot Slovakien och Estland finns han med. Detta efter ett bra samtal med förbundskaptenen.

– Jag ringde Hugo, som jag ringer alla spelare. Vi har haft en bra diskussion. Vi pratade om fotbollen och livet. Han vill vara med vilket är extremt positivt. Det blev en stor sak i Sverige det som hände senast, men det är ingen stor sak i truppen, säger Tomasson.

Larsson var snabbt tillbaka i träning med Frankfurt efter att ha lämnat det svenska landslaget.

– Hugo var skadad. Han pratade med det medicinska teamet, även i Frankfurt. En mindre skada. Jag kan inte tänka mig att en spelare inte skulle vilja spela för landslaget. Självklart var han skadad, säger Tomasson.

Han fortsätter:

– För det andra. Det var många känslor och han är ambitiös. Jag har varit där själv. Det är okej att vara besviken. Alla vill spela men bara elva kan starta.

Isak missar – Lindelöf tillbaka

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka efter skada.

En som däremot missar nästa samling är stjärnanfallaren Alexander Isak som är skadad. Även Emil Forsberg, Jens Cajuste och Mattias Svanberg saknas i truppen.

Noterbart är också att fyra målvakter har tagits ut:

– Robin (Olsen) har ju haft en huvudskada och varit borta länge. Robin måste ta sig igenom den här veckan och göra rätt saker, följa protokollet. Så får vi se om han kan vara med på måndag (då landslaget samlas) eller inte, säger Tomasson.

Sverige möter Slovakien den 11 oktober och Estland den 14 oktober. Båda matcherna på bortaplan.