Dagens namn: Evald, Osvald

Girona snuvades på historisk CL-poäng

Publicerad 2024-10-02 20.48

Gironas målvakt Paulo Gazzaniga med en frustrerad grimas under Champions League-mötet med Feyenoord.

Succélaget Girona såg ut att gå mot sin första poäng i Champions League. Men Feyenoord vann med 3–2 – efter dubbla självmål och en straffmiss.

Det blev en högintensiv match när Girona tog emot Feyenoord i den andra omgången av Champions League.

Hemmalaget tog ledningen i den 19:e minuten genom David Lopez – klubbens första CL-mål någonsin. Men gästerna från Nederländerna kvitterade bara minuter senare. Syndabock blev Yangel Herrera som styrde in en frispark i eget mål.

Bortalaget tog sedan ledningen i den första halvleken och hann därefter missa en straff och få ett mål bortdömt för offside. I stället fick Girona chansen att kvittera från straffpunkten, men målvakten räddade.

Kvitteringen kom till slut genom Donny van de Beek i 73:e minuten och vild glädje utbröt på läktarna. Men 6 minuter senare skulle Feyenoord få sista ordet – efter ett nytt självmål.

Ännu en uddamålsförlust för spanjorerna efter förra omgångens 0–1 mot PSG.

Girona, som förra året slutade trea i La Liga och därmed kvalificerade sig till sitt första CL-slutspel, får fortsätta vänta på sin första poäng.