Dagens namn: Magnus, Måns

Ronaldo sköt Real till semifinal

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2016-04-12

Fotboll. Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo.

Portugisen med förnamnet Cristiano frälste än en gång sitt Real Madrid som är klart för semifinal i Champions League efter sammanlagt 3-2 mot Wolfsburg.

Laget från den spanska huvudstaden var pressat inför tisdagens returmöte. 0-2 i förra veckans match i Wolfsburg gjorde att "Los Blancos" var piskat att göra minst två mål för att nå förlängning.

Hemmalaget satte fart från avspark. Sergio Ramos var nära att ge Real ledningen i sjätte minuten, men den spanske landslagsbackens nickskarv på Toni Kroos hörna damp ner på översidan av Wolfsburg-målvakten Diego Benaglios ribba.

Ronaldo kom rätt

I stället var det den notoriske målskytten Cristiano Ronaldo som spräckte nollan i 16:e minuten. Naldo och Dante kom båda lite fel på Dani Carvajals boll in i straffområdet, men Ronaldo kom alldeles rätt och smällde in 1-0.

Bara minuten senare gick Wolfsburg-försvaret bom på nytt på en hörna och Ronaldo skarvade in 2-0 till ett öronbedövande jubel.

– Cristiano förtjänade en magisk kväll, sade Sergio Ramos.

– Vi behöver honom, han ger allt för laget. Han har visat att han är nummer ett en längre tid och när han är form märks det.

Wolfsburg ställde upp med samma startelva som vann med 2-0 i det första kvartsfinalmötet och hade chanser att reducera i den första halvleken.

Luiz Gustavo tvingade med ett tungt skott hemmamålvakten Keylor Navas att visa spänst i 34:e minuten. Och tre minuter senare tog Bruno Henrique lite för mycket tid på sig, vilket ledde till att hans avslut kunde blockeras av Marcelo.

Magisk kväll

Men när det drog ihop sig i andra halvleken var hemmalaget överlägset. Att Wolfsburgs Julian Draxler tvingades utgå skadad i första halvleken bidrog till Reals överlägsenhet i andra halvlek. Och när Cristiano Ronaldo krönte sin magiska kväll med 3-0 på frispark i 77:e minuten var det helt logiskt. Om än lite väl enkelt. För sällan har en tysk försvarsmur haft så stora sprickor. Benaglio var chanslös när Ronaldos frispark slank igenom.

Ronaldos tredje mål, som kom att bli avgörande för Real Madrids avancemang, var hans 16:e i årets Champions League. Bara ett mål mindre än den 31-årige portugisens rekordnotering från säsongen 2013/2014. Det året slutade med en historisk Champions League-triumf - Real Madrids tionde - efter finalseger mot lokalrivalen Atlético Madrid.

Ronaldo och Real Madrid har skaffat sig ett hyggligt läge att skriva ny historia i år.