Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Eagle räddade Åbergs dag – långt från toppen

Daniel Kihlström/TT

Josefin Ulriksson/TT

Publicerad 2024-08-18 19.44

Ludvig Åberg. Arkivbild.

Den svenske världsfyran Ludvig Åberg var på väg mot en fin avslutning av PGA-tourens första slutspelstävling i Memphis, Tennessee, men fick nöja sig med 68 slag (två under banans par) på den sista rundan.

Han stannade på –3 totalt.

Efter tio spelade hål var Ludvig Åberg tre slag under par för dagen efter fyra birdies och en bogey. På det tolfte hålet blev det dock en ny bogey och på hål 14 slog han utslaget på par 3-hålet i vattnet. Efter ett pliktslag och en tvåputt på green fick 24-åringen krita ner en dubbelbogey i scorekortet.

En eagle på hål 16 räddade dock upp dagen. Till slut kom Åberg in på 68 slag (två under par för dagen) och –3 sammanlagt. Ett resultat som placerar svensken på den nedre halvan av resultatlistan.

Inför den sista rundan var japanen Hideki Matsuyama i ledning på 17 slag under par.

Vidare i slutspelet

De 50 främsta på Fedex Cup-rankningen efter den första slutspelstävlingen får spela den andra slutspelstävlingen kommande vecka. Därifrån går sedan topp 30 vidare till tourfinalen på East Lake i Atlanta, Georgia, 29 augusti–1 september.

Åberg var rankad sexa inför den här veckan och är kvalificerad för den andra slutspelstävlingen.

Alex Norén var rankad på 42:a plats inför stoppet i Memphis och han fick en flygande start på sin söndagsrunda med två birdies. Det blev sedan en bogey på det fjärde hålet efter ett vattenbesök på par 3-hålet.

Tung avslutning

Därefter följde sju raka hål på par, innan dagens tredje birdie kom på det tolfte hålet. Någon rolig avslutning blev det dock inte för Norén, som på de sista sex hålen stod för tre bogeys och bara en birdie.

Därmed gick han runt på par för dagen och –5 sammanlagt.

Tävlingen pågår.