Sjätte raka segern för AIK

Publicerad 2017-02-17

Ishockey. JVM-profilerna Jonathan Dahlén och Elias Pettersson var fortsatt glödheta med två respektive ett mål.

Det hjälpte ändå inte Timrå i jakten på en finalplats i hockeyallsvenskan.

AIK vann med 5-3 och tog sjätte raka segern.

Stockholmslaget topptippades inför seriestarten, men har underpresterat större delen av säsongen. Ända fram tills i slutspurten av serien. Nu är AIK plötsligt seriens formstarkaste lag och sjätte raka segern innebär ytterligare ett kliv mot playoffspel och en fortsatt chans till SHL-avancemang.

Lagkaptenen Christian Sandberg sköt det vinstgivande 4-3-målet på bortaplan efter 6.03 av den tredje perioden. Michael Lindqvist fyllde sedan på med 5-3 i tom bur.

Då hade Timrå dessförinnan, tack vare två mål av Dahlén, hämtat upp 1-3 till 3-3. Dahlén, som nu är uppe i 22 mål, noterades också för en passningspoäng fram till Elias Petterssons 1-1.

Seriefyran Timrå hade chansen att ta in på tvåan Bik Karlskoga i tabellen, men avståndet till den andra allsvenska finalplatsen bakom Mora är fortfarande fyra poäng. Karlskoga har också en match mindre spelad.

Tabelltrean Pantern, tre poäng bakom Karlskoga, kammade också noll och föll med 2-4 borta mot Västerås.

Fjolårets SHL-lag Modo är i fritt fall. Öviks-laget åkte på fjärde raka förlusten och föll ihop hemma mot nästjumbon Björklöven (3-5). Björklöven gick upp till 5-0 innan Modo kunde hyfsa till siffrorna. Modo har bara fyra poängs marginal ned till det negativa kvalstrecket - och samma avstånd upp till playoffstrecket.

TT

Följ ämnen i artikeln