Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Lindelöf: "Jag är alltid redo att hjälpa till"

Publicerad 2024-10-10 19.48

Förbundskapten Jon Dahl Tomasson och lagkapten Victor Nilsson Lindelöf.

Han gjorde sina första minuter för säsongen i söndags – och ett långt skadeelände är förhoppningsvis över.

Victor Nilsson Lindelöf är inte helt säker på sin kapacitet eller om han spelar landslagets viktigaste match hittills i år.

Men han vill.

– Jag är alltid redo att hjälpa till, säger mittbacken.

Han gjorde säsongsdebut för Manchester United i söndags mot Aston Villa. Landslagskaptenen blev inbytt till andra halvlek i det mållösa Premier League-mötet.

Det var hans första minuter i ligan på över fem månader. En lång väntan var över efter en tid där skadorna kom en efter en.

– Väldigt frustrerande. Jag har aldrig varit så skadad som jag var förra säsongen. Det började redan i december förra året, jag kom tillbaka, spelade några matcher och så drog jag baksidan (låret) och var borta nästan hela säsongen.

Det var inte över där. Kroppen behövde en översyn inför den här säsongen.

Skadad

– Jag hade problem med tån väldigt länge och behövde fixa till den. Den var inte bruten, mer en nervgrej. Skadan har byggts upp under ett tag och jag har spelat på smärtstillande. Det var ingen operation, mer ett ingrepp, säger han på presskonferensen i Bratislava.

Där, på Nationalstadion, väntar Slovakien i en nyckelmatch i Nations League. Och redan på måndag Estland i Tallinn. Men om Nilsson Lindelöf spelar och hur mycket han klarar att spela återstår att se.

– Kroppen känns bra, om den håller i två matcher eller inte är svårt att säga. Jag har varit i situationen tidigare när jag inte har spelat så mycket och har ändå kommit tillbaka snabbt och kunna prestera i 90 minuter. På det sättet känner jag att kroppen håller. Men det är inte jag som bestämmer vem som spelar.

Pokeransikte

Han som gör det, förbundskapten Jon Dahl Tomasson, vill inte avslöja om kaptenen kliver in i startelvan. Inte heller något om vilka spelare han satsar på mot Slovakien.

– Kring laget visar jag mitt pokeransikte. Det finns ingen anledning att ge något åt Slovakien. Vi har nya spelare och några skadade. Jag tror att det kan bli svårt för våra motståndare att lista ut hur vi spelar, säger Tomasson.

Och fortsätter:

– Vi känner till deras kvalité. Vi vill vinna, men oavgjort är okej. Det blir ett stort test för oss. De har byggt länge, vi har precis börjat.

– 2024 har varit ett gyllene år för Slovakien, ett år för historieböckerna. Vi minns alla hur de spelade i EM, de slog Belgien, imponerade och slog nästan ut England. Förhoppningsvis kan vi förstöra deras fest.