IFK Göteborg utslagna i cupen

Publicerad 2016-02-28

Fotboll. Malmö FF är på god väg att nå kvartsfinal i svenska cupen. Laget tog sin andra raka seger i gruppspelet, 4-1 borta mot superettanlaget Ängelholm.

Sämre gick det för IFK Göteborg, som redan är utslagna efter 1-1 mot IK Frej.

Ängelholm tog ledningen mot MFF, men fem minuter in på den andra halvleken kvitterade den norske landslagsspelaren Jo Inge Berget. Vidar Örn Kjartansson, det isländska nyförvärvet från Vålerengen, gav Malmö ledningen på straff tre minuter senare.

Rasmus Bengtsson ökade på till 3-1 i 68:e minuten innan Berget gjorde 4-1 en kvart före slutsignalen, norrmannens fjärde cupmål på två matcher.

I kommande helgs avslutning mot Gif Sundsvall räcker det med oavgjort för MFF för att säkra gruppseger och därmed bli klart för kvartsfinal.

För IFK Göteborg är det roliga redan över.

Oavgjort mot Degerfors följdes upp med oavgjort mot Frej och två poäng räcker inte då Halmstad redan har vunnit två matcher.

Matchen mot Täbylaget Frej borde de regerande cupmästarna ha vunnit. Tobias Hysén sköt i ribban och i stolpen, Sören Rieks hade två frilägen och Jakob Ankersen lyckades skjuta över det öppna målet från ett par meters avstånd.

Helsingborg tog sin andra raka seger på söndagen, 1-0 borta mot Forward, och klarar sig vidare med kryss mot Örebro nästa lördag.

Svårare blir det för Djurgården, som föll borta mot Syrianska från superettan med 0-1. Matchens enda mål kom i 52:a minuten genom Bachir Katourgi, två minuter efter att Djurgårdens Kevin Walker blivit utvisad.

Nu kan det krävas seger i derbyt mot Hammarby på Tele 2 Arena nästa söndag för avancemang.

AIK hade naturligtvis inga problem mot division 2-laget Tenhult, och vann med 6-0 efter bland annat ett drömmål från nyförvärvet Amin Affane.