Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Kalla tvekar om framtiden

Publicerad 2017-03-03

Skidor. Charlotte Kallas privata satsning inför tävlingsvintern stördes av skador och sjukdom. Men det är hon som har levererat medaljer i Lahtis-VM.

– Vi vill så klart ha tillbaka henne i landslagstruppen, säger längdchefen Johan Sares.

Charlotte Kallas val att göra en privat satsning inför den här säsongen hängde mycket på ett hon ville jobba tätare ihop med sin privata tränare Magnus Ingesson. I det egna teamet ingår även systern och fysioterapeuten Cecilia.

Efter både överansträngningsskada och hjärtflimmer vände det för Kalla veckorna före VM och i Lahtis har hon tagit två silver och ett brons på sina tre starter.

Landslagets galjonsfigur har gjort det igen. Men frågan är om hon finns med i landslagets träningsgrupp när den presenteras i april?

Säsongen först

Det kommer inte att bli klart förrän strax innan, när säsongen kan summeras.

– I morgon går jag i mål efter tremilen och sen tror jag att jag behöver ha lite ytterligare perspektiv för att kunna sätta det i något sammanhang. Jag är inte där än, säger Charlotte Kalla.

– Och alla runt omkring vet att vi behöver ha fokus på förberedelser inför det som väntar.

På fredagen kom dock besked om att företaget Håkanson United blir kommersiell samarbetspartner till Kalla efter hennes tidigare agent Keith Karlsson.

Tillgång till resurser

Kalla har trots sin egen satsning haft tillgång till skidförbundets resurser, som vallateam och medicinskt team, och har även varit tillgänglig för sponsorer.

– Vi tycker förstås att vår verksamhet ska vara bra och anpassad till alla. Grejen med landslag är en träningsmiljö tillsammans där man refererar till andra så att man tränar rätt mellan lägren. Där är Charlotte en viktig referens, säger längdchefen Johan Sares.

TT: Kan Magnus Ingesson knytas närmare landslaget?

– Vi har inte pratat sedan världscupen startade. Jag har inte prata med någon om det här, inte Charlotte och inte heller Rikard Grip (förbundskaptenen) eller de andra tränarna. Vi sätter oss ner efter säsongen, säger Sares.

TT

Följ ämnen i artikeln