Dagens namn: Ingrid, Inger

Glädjen: Första svenska målet i NHL

Uppdaterad 04.40 | Publicerad 01.44

Philip Broberg firar med lagkamraterna i St Louis efter målet.

Philip Broberg stod för det första svenskmålet för säsongen i NHL när St Louis klådde Seattle med 3–2.

Samtidigt blev det fler svenskpoäng i matchen mellan Florida och Boston.

Det såg inledningsvis mörkt ut för St Louis när hemmalaget Seattle – efter en mållös första period – skickade in två mål på kort tid i början av den andra perioden. Men drygt tio minuter senare klev St Louis-forwarden Jordan Kyrou fram och reducerade.

Nyförvärvet Philip Broberg – som tidigare spelade i Edmonton – kvitterade till 2–2 med årets första svenska mål i ligan. Därefter säkrade Kyrou vinsten genom ännu ett mål.

– Vi fick uppenbarligen inte den start vi ville, men sedan kom vi ihop som lag och spelade bättre, säger Broberg till reportrar efter matchen.

Han tillägger att det var skönt att se pucken gå in i mål.

– Det kändes jättebra.

I matchen skrevs dessutom historia när Jessica Campbell blev den första kvinnan att träna ett NHL-lag. 32-åringen, som spelade för Malmö i division 1 ishockeysäsongen 2019–2020, gjorde sin första match som assisterande tränare i Seattle.

Under natten möttes också Florida och Boston i en måltät match där de förstnämnda körde över sina motståndare. Mötet slutade med 6–4 till Florida, även där med svenska insatser. Såväl Elias Lindholm och Hampus Lindholm, Boston, som Jesper Boqvist, Florida, gjorde assister.