Dagens namn: Ingrid, Inger

Tomasek hjälte igen – gjorde hattrick i CHL

Publicerad 2024-10-08 21.27

David Tomasek slog till med ett hattrick i CHL-mötet med Trinec under tisdagen. Arkivbild.

Färjestad vann med 3–2 mot tjeckiska Trinec efter förlängning, och tog femte raka segern i CHL.

Kvällens huvudrollsinnehavare?

Föga förvånande, David Tomasek.

Förra säsongens skyttekung har inlett säsongen om möjligt bättre än den föregående. I SHL leder han både skytte- och poängligan efter sju mål och sex assist på sju matcher.

Och när Färjestad tog emot tjeckiska Trinec i CHL slog tjecken till med ett hattrick.

Avgjorde i förlängning

Det första kom efter drygt åtta minuter, när han vinklade in en fin passning av kedjekamraten Per Åslund. Det andra skötte han dock själv, när han snärtade dit pucken en bit in i den andra perioden.

Gästande Trinec såg länge ut att åka hem lottlösa, men en blixtcomeback i slutet av den tredje perioden tog i stället matchen till förlängning. Men även där skulle Tomasek visa sig vara tungan på vågen.

Ett direktskott senare, och tjecken hade fullbordat sitt hattrick och avgjort med sitt 3–2-mål.

Kopplar greppet

Vinsten innebär inte bara att laget tog revansch efter förlusten senast mot HV71. Den betyder också att Färjestad har kopplat greppet om segern i huvudrundan av CHL.

Efter fem vinster av fem möjliga befäster Karlstadslaget nu ledningen i tabellen, med endast en match kvar att spela. I den sista matchen, som spelas den 15 oktober, möter Färjestad norska Storhamar.

Samtidigt spelade de andra två svensklagen, där det blev blandade resultat.

Skellefteå besegrade ungerska Fehervar med 4–2, men för Växjö blev det förlust mot österrikiska Red Bull Salzburg med 1–3 efter att ha tappat ledning till underläge i den tredje perioden. Trots det ser de båda lagen också ut att ta sig vidare till slutspel.