Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Nils

"Ingen nervositet i gruppen"

Publicerad 15.50

Det är första gången i Hammarbys historia som klubben spelar gruppspel i Champions League.

Motståndaren som väntar: S:t Pölten.

– Jag tror och hoppas att hela gruppen är redo för den här fighten, säger Jonna Andersson.

När Hammarby besegrade den portugisiska giganten Benfica stod det klart att klubben skulle få göra sitt första gruppspel i Champions League någonsin.

– Jag tycker att vi har haft en bra känsla i laget, framför allt sedan vi gick vidare, och vi ser fram emot det här gruppspelet, säger Jonna Andersson på en presskonferens inför första gruppspelsmatchen.

Hammarby fick en tuff grupp på pappret. Favoriterna Barcelona och Manchester City finns med, men även österrikiska S:t Pölten, som blir den första matchen för ”Bajen”.

Tränare Martin Sjögren ser på motståndet med respekt.

– Det är ett lag som har större erfarenhet än oss av att spela i Champions League-gruppspel, de har gjort det förut. Det visar ju på att man är ett lag som vet vad det handlar om i den här typen av turneringar, och att det är ett lag som är vana att vinna. De är överlägsna i sin liga, så det är ett bra motstånd.

Sjögren trycker också på att Jonna Anderssons erfarenhet av spel i Europa är viktigt för laget vid sådana här typer av matcher.

– Jonna har haft en viktig roll. Vi har inte många med hennes erfarenhet, vi har en ung trupp. Det är Jonna som har mest erfarenhet på internationell nivå, och har spelat mycket Champions League på hög nivå.

Enligt Andersson själv, har hon försökt dela med sig av sina tidigare erfarenheter av spel i Europa till sina mindre erfarna lagkamrater.

– Jag har tryckt på att allt är lite större runt omkring, och att tempot är annorlunda. Det är lite jävligare med dueller och fulspel, som man måste hantera och klara av att ge igen på när det krävs, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att det finns och att det kommer att finnas nervositet. Men jag vet också att vi kan spela otroligt bra fotbollsmatcher, även om man skulle vara lite nervös. Så länge man håller det på en bra nivå, vet jag att vi kan spela fin fotboll.

Andersson själv berättar att hon, trots lagets unga trupp, inte känt av så mycket nerver inför första gruppspelsmatchen.

– Jag känner inte att jag har känt av någon nervositet i gruppen. Vi har haft bra kvalité på träningarna, med en skön känsla med skratt blandat med fokus. Så vi ser fram emot matchen.