Skellefteå fick revansch mot Växjö

Thomas Eriksson/TT

Publicerad 2022-03-03

Oscar Möller fixade segermålet i Skellefteås seger. Arkivbild.

Skellefteå krånglade sig ur tre underlägen och kunde till slut besegra Växjö på hemmais med 4–3 i förlängningen.

Det var lagkaptenen Oscar Möller som med en backhand lyfte in segermålet och gav Skellefteå revansch för bortaförlusten mot Växjö i tisdags.

– Det känns som att vår ineffektivitet straffar sig i dag. Vi borde ha dragit ifrån, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More efter förlusten.

Gästerna chockstartade matchen. Efter endast 19 sekunder stod det 1–0 på resultattavlan efter att Glenn Gustafsson via en sargstuds stod rätt placerad framför målet och gjort sitt tolfte mål för säsongen.

– Tycker vi forecheckade bra där i början. Skönt att stänka dit den, säger målskytten till C More i den första periodpausen.

Målet var Växjös enda skott på mål i den första perioden för sedan handlade väldigt mycket om Skellefteå, som nu var i det närmaste fulltaligt igen. I båda sina förlustmatcher dessförinnan, bland annat i tisdags mot Växjö borta, hade sju ordinarie spelare legat däckade i influensa.

Växjö hämtade sig

Kvitteringen kom också i powerplay där Melker Karlsson förtjänstfullt skymde Växjömålvakten Adam Åhman och dessutom noterades för 1–1-målet där Michael Kaplas skott via Karlsson gick i nät.

Men ishockey är en märklig sport.

Efter Skellefteås dominans före den första periodpausen kom Växjö tillbaka med besked i den svängiga mittenperioden. Skellefteåmålvakten Strauss Mann klarade bland annat två frilägen men fick till slut ge sig. Det var återigen Glenn Gustafsson som var sist på pucken, mycket snyggt framspelad rakt igenom boxen av backen Joel Persson.

Möller avgjorde

Tre minuter in i den tredje perioden kunde Skellefteå kvittera till 2–2. Backen Adam Wilsby slängde iväg ett skott som Jonathan Johnson retfullt styrde mellan benen på Växjömålvakten, men hemmaglädjen tog snabbt slut. Dryga minuten senare kunde Joel Kellman direktskjuta in 3–2 för Växjö efter en lång och precis diagonalpassning från Hardy Häman Aktell.

Men Skellefteå kom tillbaka en tredje gång. Med 46 sekunder kvar kunde landslagsbacken Jonathan Pudas kvittera till 3–3 och ta matchen till en förlängning.

Och där blev alltså lagkaptenen Oscar Möller matchhjälte med sitt 4–3-mål.