Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Så startar Sverige – utan Lindelöf och Larsson

Uppdaterad 19.54 | Publicerad 19.36

Victor Nilsson Lindelöf saknas i kvällens landslagselva mot Slovakien.

Mittbacken och lagkaptenen är uppenbarligen inte fullt återställd efter sin skadeperiod.

Hugo Larsson ratas på nytt.

Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson satsar på dessa elva i kvällens tidiga gruppfinal i C-divisionen i Nations League på Nationalstadion i Bratislava:

Viktor Johansson – Alex Douglas, Isak Hien, Gabriel Gudmundsson – Niclas Eliasson, Jesper Karlström, Anton Salétros, Yasin Ayari, Ken Sema – Viktor Gyökeres, Dejan Kulusevski.

På mittfältet får Jesper Karlström chansen.

”Han har gjort det väldigt bra i Udinese nu och är en spelare som läser spelet väl defensivt, som är duktig på försvarsbalans och att vinna andrabollar. Han är god på att spela framåt också”, säger Tomasson till förbundets hemsida.

Noterbart är att Alex Douglas spelar sin tredje raka landskamp.

”Alex är med i laget igen. Han är fortsatt ny i de här sammanhangen och lär sig, men sett till hur han hanterade det förra samlingen förtjänar han att spela,” säger Tomasson.

Hugo Larsson, som under förra samlingen hade en kontrovers om speltid med Tomasson, får fortsätta vänta på en startplats vid skarpt läge.

Emil Krafth, tillbaka i truppen efter skada i september, sågs av många som en möjlig startspelare. Men Newcastles försvarare – som ledigt spelar såväl höger- som mittback – får börja på bänken.

Det mest uppseendeväckande är Nilsson Lindelöfs frånvaro. Han togs ut i truppen i förra veckan och spelade sina första 45 minuter för säsongen med Manchester United i söndags men ställs utanför laget.

”Han är en viktig spelare men har precis kommit tillbaka efter skada och endast spelat 45 minuter. Han kan komma in och hjälpa laget om det krävs.” säger Jon Dahl Tomasson.

Slovakiens startelva: Marek Rodák – Peter Pekarík, Denis Vavro, Milan Skriniar, Dávid Hancko – Ondrej Duda, Stanislav Lobotka, László Bénes – Tomás Suslov, David Strelec, Lukás Haraslín.

Landskampen har avspark 20.45.