Sportbladet

Dagens namn: Dennis, Denise

"Klart att man inte vill ha Danmark"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-08-06 15.02

Jim Gottfridsson (i mitten) tror på en tuff match mot Danmark.

Sverige ville slippa Danmark i en OS-kvartsfinal.

Men det var en önskan som inte uppfylldes.

– Man kan tycka synd om sig själv, eller så kan man bara älska möjligheten, säger Jim Gottfridsson.

Han har valt det senare alternativet, den skånske mittnian som var en av spelarna i handbollslandslaget som på tisdagen mötte media i Lille inför OS-kvarten mot Danmark.

– Vi älskar att stå i den här situationen och vi har visat att vi var nära att slå Danmark i EM i Hamburg i januari (svensk uddamålsförlust). Så vi vet att vi har möjlighet att vinna, om vi gör en bra match, säger Gottfridsson.

Obesegrade

Det har varit en del skrällar under OS-gruppspelet i Paris.

Sverige åkte på två förluster, mot Tyskland och Slovenien, vilket ett tag såg ut att äventyra kvartsfinalplatsen.

I den andra gruppen var de regerande olympiska och europeiska mästarna Frankrike illa ute, men lyckades hanka sig vidare som gruppfyra utan att imponera inför hemmapubliken.

Danskarna har samtidigt varit bäst av alla. Fem matcher, fem segrar. Och Jim Gottfridsson var en av flera svenska spelare som tidigt sade att man helst ville undvika Danmark redan i en kvartsfinal.

– Frågan var ju vilka vi inte skulle vilja ha av fyra motståndare. Och vi behöver ju inte stå och ljuga framför er, ni är inte helt dumma i huvudet.

– Alltså, det är klart att man inte vill ha Danmark men nu blev det Danmark. Varför ska vi lägga oss platta? Kollar du vår trupp så är det fortfarande spelare som tillhör yttersta världstoppen och kan prestera på yttersta nivå. Varför skulle vi inte kunna göra det på onsdag?

Form på uppåtgående

”Gotte” ser också en stigande svensk formkurva som ett gott tecken, inför det heta rivalmötet mellan de nordiska handbollsjättarna.

– I det här mästerskapet har det varit som tidigare – vi börjar lite sisådär och så har det gått uppåt. Det är väl nästan det man förväntar sig av svenska landslaget när vi spelar mästerskap, säger ”Gotte”.