Ekonomisk smäll för Hammarby då isen tas bort

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2020-12-23

Hammarby under en match på Zinkensdamm tidigare i december.

Stockholms stad stänger alla utomhusarenor och smälter ner isen på isanläggningarna.

Det ställer till stora problem för Hammarbys elitserielag i bandy.

Laget måste flytta minst fyra hemmamatcher från utomhusarenan Zinkensdamm till den nya Gubbängshallen. I en skrivelse till Stockholms stad skriver Hammarby att beslutet får stora ekonomiska konsekvenser.

"En av de stora anledningarna till att vi överhuvudtaget håller näsan ovanför vattenyta är den reklamexponering vi har åt våra sponsorer på Zinkensdamm. Det är helt omöjligt att förflytta den reklamen till Gubbängshallen", skriver Hammarby.

"Vi begår med detta avtalsbrott mot nära på alla våra samarbetspartners och sponsorer. Matcherna vi tvingas att flytta är några av de största/mest uppmärksammade matcherna vi har under säsongen."

Vidare skriver Hammarby Bandy att man får stora problem att arrangera matcherna eftersom matcherna flyttas till andra speldatum och tider. Man anser också att Gubbängshallen är mycket mindre smittsäker än Zinkensdamm med trånga korridorer och omklädningsrum på rad.

Folkhälsomyndigheten senaste besked är att utomhusarenor kan hållas öppna, men Stockholms stad stänger ner både inomhus- och utomhusarenor eftersom man framför allt vill ha bort trängsel i kollektivtrafiken.

Följ ämnen i artikeln