Frågetecken kring Melins framtid i AIK

Publicerad 2017-02-02

Ishockey. AIK:s tränare Roger Melin berättade tidigare i veckan att den motiga säsongen hade fått honom att överväga att sluta.

På torsdagen avslöjade Aftonbladet att Melin lämnar AIK efter säsongen - men uppgifterna dementeras av klubben.

Enligt tidningen lämnade han sitt besked till klubbledningen och spelarna inför segermatchen mot Södertälje i hockeyallsvenskan i onsdags. Melin är inne på sitt andra år på ett fyraårskontrakt. Anledningen till avhoppet ska vara personliga skäl.

Forwarden Emil Lundberg bekräftar Melins avgång för Aftonbladet:

– Klart det är en överraskning eftersom han har ett längre kontrakt. Men vi måste respektera hans val, det är inga konstigheter egentligen.

Senare dementerade AIK och Melin uppgifterna på klubbens webbplats, men med tillägget från Melin att "om det eventuellt tas ett beslut kring det här kommer både jag och klubben tillsammans gå ut med det".

Melin berättade för TT efter matchen mot Vita Hästen i måndags att han under den motiga säsongen har haft tankar på att hoppa av jobbet.

– Tankarna har funnits där när man inte riktigt når fram och lyckas få ut det man vill av laget, sade han då, men tillade att han upplevt en ljusning efter nyår.

AIK ligger precis under playoffstrecket med tio matcher kvar av grundserien.

TT

Följ ämnen i artikeln