Rosengård med ny jättekross i 14:e raka

Clara Nyblom/TT

Publicerad 2024-06-30 19.56

Olivia Schough, vänster, och Olivia Holdt firar Rosengårds 3-1-mål mot Trelleborg.

Rosengård står fortsatt på full pott efter 14:e raka segern på söndagen.

Och det var ingen liten seger. 8–1 blev slutresultatet mot tabelljumbon Trelleborg.

Det var dock Trelleborg som inledde målskyttet när Sofie Rewucha kom fri och genom ett fint avslut kunde sätta 1–0 i 18:e minuten.

Fem minuter senare kunde Ria Öling kvittera, och sen rann det i väg för Rosengård.

I halvtid var ställningen 6–1 efter ett äkta hattrick av Öling samt mål av Olivia Holdt, Emilia Larsson och Rebecca Knaak. Holdt gick i och med sitt mål upp i ensam skytteligaledning.

– I dag blev det jag som fick göra mål och assist, så det var kul, sade Öling i Viaplay i halvtid.

I andra halvlek blev Sofie Bruun Bredgaard, som meddelat att hon ska lämna Rosengård, tvåmålsskytt efter mål i 50:e och 69:e minuten.

– Det var inte de bästa målen jag gjort i Rosengård, men det är mål.

– Jag är jättetacksam för min tid i klubben, det är lite känslosamt, säger Bredgaard efter matchen.

Rosengård drar ifrån i toppen av tabellen, efter att Häcken spelat oavgjort mot Kristianstad under söndagen, och leder nu med nio poäng. Hammarby är trea på 30 poäng.