Världssjuan skadade sig – ute ur Wimbledon

TT-AFP

Publicerad 2024-07-04 17.31

Hubert Hurkacz skadade sig.

Hubert Hurkacz är ute ur Wimbledon.

Den polske världssjuan kastade sig för att rädda en boll – och lyckades – men skadade sig i samband med det.

Efter en kortare paus kunde han återgå till spel men efter två ytterligare bollar var han slutligen tvungen att slänga in handduken.

Segern tilldömdes således fransmannen Arthur Fils och Hurkacz Wimbledon-resa tog slut redan i den andra omgången.

Den 20-årige talangen Fils imponerade stort i matchen och ledde med 2–1 i set. När Hurkacz skadade sig pågick tiebreak i fjärde set.

– Det är inte trevligt att vinna på det sättet mot en kompis. Vi hade en bra match, han slängde sig överallt. Jag hoppas att han kommer tillbaka snart. Nu fokuserar jag på nästa match, säger Fils.

Hurkacz tog sig till semifinal i Wimbledon 2021.

För Arthur Fils fortsätter Wimbledon med match i den tredje omgången mot Roman Safiullin, en rysk 26-åring som spelar under neutral flagg. Under torsdagen besegrade Safiullin tjecken Tomas Machac med 3–1 i set.

Även Novak Djokovic gick, precis som väntat, vidare till den tredje omgången. Den serbiske superstjärnan mötte under torsdagen den 277-rankade britten Jacob Fearnley. Wildcard-spelaren Fearnley lyckades vinna ett set, men var i slutändan inte särskilt nära att rå på den sjufaldige Wimbledon-vinnaren. Djokovic vann med 3–1 i set och ställs härnäst mot Alexei Popyrin, Australien.