Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Englands förbundskapten om kritiken: "Gör ont"

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-07-07

Gareth Southgate och England tog sig vidare till semifinal efter straffdrama.

Englands förbundskapten Gareth Southgate har fått motta massiv kritik under sommarens EM. Efter att hans lag säkrat semifinalplatsen bemötte 53-åringen påhoppen.

– Jag tycker inte att det är normalt att folk kastar öl på en, säger Southgate till BBC.

Efter stort drama tog sig England till slut förbi Schweiz via en straffläggning, och säkrade ytterligare en semifinal i ett stort mästerskap.

Men vägen dit har varit skakig. Spelet har inte alltid sett bländande ut, och stor kritik har riktats mot laget. Mest kritik har hamnat på Gareth Southgate, som efter dramat bemötte det hela.

”Jag kan inte förneka”

– Jag kan inte förneka att det gör ont när det blir så personligt som det här har blivit. Jag tycker inte att det är normalt att folk kastar öl på en. Men, vi är i vår tredje semifinal i de fyra senaste turneringarna. Vi kommer att fortsätta kämpa och njuta av den här resan, säger Southgate till BBC och fortsätter:

– Om jag inte får njuta av det här ögonblicket så är allt bara ett slöseri med tid. Då och då måste det få finnas lite glädje i det här jobbet.

Sancho hyllade Saka

En av de som spelade huvudrollen till Englands avancemang var Bukayo Saka. Arsenalspelaren gjorde 1–1, och klev sedan fram som en av de fem straffskyttarna som gjorde mål.

Saka var en av de tre engelsmännen som missade straff i EM-finalen 2021. Efteråt fick han utstå mängder av hat och rasism, tillsammans med Jadon Sancho och Marcus Rashford som också missade straff för tre år sedan.

Men nu fick han äntligen sin revansch, något som han hyllades av just Jadon Sancho för.

”Jag är stolt över den här killen! Du gjorde det för mig och Marcus, min broder”, skriver Sancho på Instagram.

England ställs emot Nederländerna i semifinal. I den andra semifinalen möts Spanien och Frankrike.