Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Sjögran välkomnar MFF: "Skithäftigt"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-10-04 21.52

Rosengårds sportchef Therese Sjögran och Erling Nilsson, tidigare klubbchef och sportchef, firar med cigarr när det står klart att Rosengård bärgat SM-guldet.

Flera tongivande spelare sitter på utgående kontrakt och nästa säsong lär Rosengård få konkurrens i hemstaden.

Då spelar med största sannolikhet Malmö FF i damallsvenskan.

– Det kommer ju bli skithäftigt, säger sportchefen Therese Sjögran.

Lagkaptenen Caroline Seger, 39, verkar åtminstone ha bestämt sig för att detta är sista säsongen i Rosengårdströjan, men hon tvekar om att det är slutspelat för gott i karriären.

Dessutom sitter Olivia Holdt, inlånade Momoko Tanikawa (från Bayern München), Rebecca Knaak och Ria Öling på utgående kontrakt. De tre förstnämnda har svarat för totalt 37 mål denna säsong.

Hur ska dessa spelare kunna ersättas om alla lämnar?

– Det är ett långsiktigt jobb och det har redan påbörjats. Jag är inte orolig över att vi kommer att lösa det, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran efter att SM-guldet säkrats på fredagen.

Att ersätta Seger som spelare och ledare går dock inte, menar Sjögran.

– Vi måste bara hitta andra lösningar. Det går inte hitta en Seger till.

Rosengård har på senare år redan fått konkurrens av så kallade dubbelklubbar som exempelvis Häcken och Hammarby – föreningar som har både herr- och damlag i landets högsta fotbollsserier.

Nu lär Rosengård få kämpa mot en sådan klubb i sin hemstad. Malmö FF – som återstartade sitt damlag 2020 – kan under lördagen säkra avancemang till damallsvenskan.

– Jag tror inte att MFF kommer att misslyckas med den position de har nu. Det är bara att önska dem lycka till – det kan bli häftiga matcher nästa år, säger Therese Sjögran.

MFF:s damlag når damallsvenskan redan på lördagen vid seger borta mot Eskilstuna, samtidigt som Umeå tappar poäng borta mot jumbon Sundsvall.