AIK vann - trots felaktigt bortdömt mål

Publicerad 2017-02-10

Ishockey. Det går bra nu för AIK i hockeyallsvenskan.

I det viktiga streckmötet i med Modo kom fjärde raka segern - 3-2 efter förlängning.

– Alla har blivit mycket noggrannare och jobbar hårdare, säger AIK:s tränare Roger Melin till C More.

Två poäng skulle kanske egentligen ha varit tre.

Joakim Thelin satte 3-2 för AIK i slutet av den andra perioden, och det blåstes för mål. Men domaren valde att döma bort det efter en videogranskning sedan linjedomaren uppmärksammat honom på att Thelin hakar en Modoback precis innan han skickar in pucken i mål - trots att det egentligen inte finns stöd för det i regelboken.

– Regeln säger att vi inte får ta bort ett mål för ett mindre straff. Där ute resonerar vi oss fram till att målet inte är godkänt förrän pucken är släppt i mitten. Men enligt reglerna gör jag fel, säger domaren Robin Karlsson till C More.

Andreas Hjelm satte målet i förlängningen som till slut gav AIK segern, som alltså är den fjärde raka sedan 0-5-förlusten mot Västervik 28 januari, och laget är nu uppe på sjunde plats i tabellen.

– Kapaciteten har jag aldrig tvivlat på. Jag tror att det var bra att vi fick den väckarklockan i och med att vi torskade med 0-5. Vi har samlat oss på ett fantastiskt sätt, säger lagkaptenen Christian Sandberg.

Fredagskvällen bjöd på en full omgång.

Serieledande Mora slog Västerås med 6-0 medan tabelltvåan Bik Karlskoga förlorade med 1-2 mot Tingsryd - vilket öppnar för Pantern, som vann med 5-2 Almtuna, att ge sig in i kampen om en plats i den allsvenska finalen.

Jumbon Södertälje föll med 2-5 borta mot Vita Hästen, Timrå slog Oskarshamn med 3-1 och Björklöven vann över Västervik med samma siffror.

TT

Följ ämnen i artikeln