Dagens namn: Tore, Tor
arrow Det heter pommes de terre boulangère (bagarhustru) på köksfranska. Kopplingen till det mjöliga skrået är ugnen.
arrow Tycker att lårfilé är godare och saftigare än bröstfilé och så är den lätt att fylla med godsaker.
arrow En värmande soppa som dessutom är packad med klorofyll kan ju sitta bra så här i höstrusket.
arrow Biff/kalv är dyrt. Det är helt okej att byta mot fläskfilé, köttbullar eller örtbiffar.
arrow Stulet rakt av från den fantastiska singel-kokboken ”Middag för en” som även innehöll rätter för större sällskap.
arrow Om du vill så öka gärna hettan i kycklinggrytan med strimlad färsk chili, sambal eller Tabasco.
arrow Mårtensafton i dag. Vi firar det med en förfärligt fuskig gåsamiddag.
arrow Alltid trevligt med något att tugga på till eller i soppan. Här har vi gjort en liten röra med nötter.
arrow Ersätt ölen med 2 dl vatten och 1/2 buljongtärning om barnen har känsliga näsor.
arrow Den här nordafrikanska chermoulamarinaden funkar även till lax - ja, till de flesta fiskar.
arrow Skäddorna kan få vara ett sej- eller hokiblock i stället. Dra bara ner värmen 25 grader och låt stå inne dubbla tiden i…
arrow Linserna passar fint också till en fläskkotlett och mackorna trivs bra med en soppa så använd gärna bara halva receptet.
arrow Eftersom jag är en klant på bakning brukar jag dra mig för pajer och piroger men de här var lätta som plättar att göra.
arrow Kycklingen och potatisen behöver en stund i ugnen men du kan ju göra något fint och viktigt under tiden.
arrow Innan ni börjar skicka guldtackor och andra små presenter till mig av tacksamhet för den goda soppan så får jag väl…
arrow 45 minuter (4 personer) 600 g blandfärs eller lammfärs 1 pressad vitlöksklyfta Rivet skal av 1/2 citron 0,5 msk färsk…
arrow Man behöver inte någon större fantasi för att tänka sig den här pastan med hummer (och en liten skvätt cognac) i stället.
arrow Brukar bli lite fånigt när vardagsmaten ska lyxas upp som falukorvstournedos eller fiskpinnar Walewska men fiskbullar…
arrow Lax, spenat och fetaost passar väldigt fint ihop – som i den här pastasåsen.
arrow 30 minuter (4 personer) 500 g köttfärs 1 lök 1 dl svamp, färsk eller konserverad 1 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 tsk…
arrow 35 minuter (4 personer) 500 g rimmat stekfläsk 700 g potatis, helst en mjölig sort 1 dl vispgrädde 3 äpplen 3 msk hackad…
arrow Kalkon heter dinde på franska. Det låter likadant som ”från Indien” (d’Inde) så den här pippin har definitivt hittat hem.
arrow De flesta grytor har kött av något slag som bas. Här spelar svampen och rotsakerna huvudrollen med köttet som krydda.
arrow Lite hela Orienten stormar över kryddningen men smakerna funkar fint ihop.
arrow Hacka eller mixa jordnötterna lite slarvigt. Det är gott med lite tuggiga bitar i såsen.
arrow Pasta möter paella och de bestämmer sig för att flytta ihop.
<
1
...
24
25
26
32
>