Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Kvinnohandel orsakar stort lidande – han borde veta bättre

Författaren och DN-journalisten Henrik Brandão Jönsson föreslog sexköp i P4.

Sände myskanalen P4 precis ut ett tips om att män som är dåliga i sängen borde köpa sex i Danmark för att öva upp sina skills?

Det rådet gavs av DN-journalisten Henrik Brandão Jönsson i samband med att han tillsammans med programledaren Farah Abadi och kocken Jennie Wallden svarade på lyssnarnas dilemman. 

Det vedervärdiga tipset föranleddes av en lyssnarfråga där en kvinna skrev in och berättade att hennes kille är dålig i sängen och bad panelen om råd. 

Jag har spolat tillbaka och lyssnat på Brandão Jönssons svar till kvinnan fem gånger nu. För varje gång blir jag mer arg. Den lättsamma tonen, det dåliga försvaret när Abadi och Wallden ifrågasätter honom, kränktheten över att andra inte förstår hans ”världsvana” inställning till prostitution.

Det är så han försvarar sig när kritiken kommer: Det är minsann inte hans fel att frågan är kontroversiell i Sverige! 

Han själv har bott i Brasilien i många år och där är det helt normalt att lära sig sex genom att köpa kvinnors kroppar. Henrik Brandão Jönsson är så fri, så öppen, så berest att han utan minsta tvekan i direktsändning kan tipsa män om att betala för sex. 

I brasiliska Sao Paulo är både droger och prostitution stora problem.

Man skulle kunna tänka sig att en Sydamerika-korrespondent för en av Sveriges största tidningar inom ramen för sitt jobb någon gång har undersökt hur människohandeln ser ut i det land där han nu lever. Det finns inte en enda del av Brasilien där människohandel inte förekommer. I alla Brasiliens delstater tvingas kvinnor och barn in i prostitution.

Problemen är omfattande och inte sällan skickas de vidare och säljs på gator och sexsajter runt om i Europa. 

Han är nu hjärntvättad till den milda grad att han tror att det är normalt att tipsa om sexköp i P4 till söndagskaffet.

De senaste åren har hundratals fall av trafficking utretts av just dansk polis.

Handeln med kvinnors och barns kroppar är ett akut och globalt problem som orsakar ofattbart lidande. Prostitutionens mörka sidor, även i länder där sexköp är lagligt, är vida kända. Ändå väljer Henrik Brandão Jönsson att uppmuntra män till att köpa kvinnors kroppar och använda dem som någon typ av läromedel. Tänk vad pro prostitutions-lobbyn har varit duktiga på att hjärntvätta honom! Han är nu hjärntvättad till den milda grad att han tror att det är normalt att tipsa om sexköp i P4 till söndagskaffet.

När Henrik Brandão Jönsson lämnar studion efter att ha blivit utkastad av Farah Abadi (med all rätt, tack Farah) går han nog därifrån med självsäkra steg, belevad och övertygad om sin egen förmåga att se bortom tråkiga normer. Men alla vi andra vet att han blott är en man som, likt många andra män, tänker med snoppen.

Det är så pinsamt att jag inte klarar av att lyssna på skiten en sjätte gång.