Reinfeldts på biodejt

Publicerad 2012-10-01

Fredrik och Filippa såg storfilmen Hypnotisören: Kvällen var trevlig

Här går Fredrik och Filippa Reinfeldt på bio ihop.

Tillsammans såg de ­äktenskapsdramat ­”Hypnotisören”.

– Kvällen var trevlig, ­säger statsministern.

Vid 21-tiden i går kväll gick det separerade paret Fredrik och Filippa Reinfeldt in på paradbiografen Rigoletto på Kungsgatan i centrala Stockholm tillsammans med två Säpo­vakter.

De klev sedan in i salong ett för att se den svenska ­filmen ”Hypnotisören”, som hade premiär i fredags.

– De såg väldigt glada ut i varandra. Kanske har de förlåtit varandra, säger Andres, 29, som lade märke till paret på väg in på bion.

Bakom scenen

Makarna Reinfeldt har inte setts ute i offentligheten tillsammans på flera månader. Senast var i somras då Filippa stod bakom scenen när Fredrik Reinfeldt höll sitt tal under Almedalsveckan på Gotland. En dryg vecka senare lämnade de in sin skilsmässo­ansökan.

”Är strongt”

Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz ser det som ett friskhetstecken:

– Jag tycker att det är strongt att ett så pass offentligt par törs dra ett varv till. Det är ett tecken på mognad, säger hon.

Paret Reinfeldt har en sex månader lång betänketid innan skilsmässan går ­igenom.

– Betänketiden är till för att prova olika sätt så att beslutet verkligen är det man vill och se hur de ska relatera till varandra nu och i framtiden, säger Eva Rusz.

”Filmen var okej”

Filmen var över strax ­före klockan 23.30 i går.

På väg ut höll Fredrik upp dörren för Filippa och de promenerade tillsammans till Säpobilen som stod parkerad längre ner på Kungsgatan.

– Kvällen var trevlig, sa Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet.

Hur var filmen?

– Den var okej.

Varken han eller Filippa ville prata om kvällens samvaro.

– Jag har inga kommentarer till det, sa statsministern.

Skildes åt

Paret hoppade in i samma bil innan deras vägar skildes åt. Fredrik Reinfeldt klev några minuter senare ur bilen utanför statsministerns officiella bostad, Sagerska palatset i Gamla stan, medan Filippa åkte vidare.

Persbrandt i huvudrollen

Persbrandt och Olin.

”Ett intressant äktenskapsdrama” – så inleder Aftonbladets Jens Peterson sin recension av filmen ”Hypnotisören”. Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus var betyget för filmen som de separerade makarna Reinfeldt i går såg tillsammans på Rigoletto i Stockholm.

Här är några rader ur ­omdömet:

”En proffsigt snygg film av Lasse Hallström, generöst med Stockholmsbilder och ett vintrigt Sverige. Fin ton i olika relationer”. Men det är ingen bra thriller (...) Men det är ett välspelat äktenskapsdrama. ­Mikael Persbrandt spelar håglöse hypnotisören som varit otrogen. Lena Olin är hans hustru, konstnären som inte kan glömma eller våga lita på maken”.