Stöder Obama – fick sparken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-31

Dan Cooper fick inte vara vd på vapenföretag – och Obama-väljare

PHOENIX. En av USA:s största vapenfabrikörer råkade nämna att han stöttar Barack Obama.

Det skulle han aldrig gjort.

Efter hot om bojkott från landets urstarka vapenlobby har Dan Cooper nu förlorat jobbet.

Barack Obama.

Det hjälper inte att demokraternas presidentkandidat Barack Obama tydligt har sagt att han inte utgör något hot mot konstitutionens andra tillägg om rätten att bära vapen.

Bland USA:s vapenägare är han ändå något av ett rött skynke.

Det fick Dan Cooper, vd på vapentillverkaren Cooper Firearms erfara.

Bytt sida

Tidigare i veckan intervjuades Cooper nämligen av USA Today och sa då att han alltid röstat på republikanerna, men nu förmodligen skulle rösta på Barack Obama.

– Det är på grund av kriget. Och också på grund av att det republikanska partiet har flyttat sig åt höger under senare år, sa Cooper.

Han redovisade också att han hade gett ett kampanjbidrag till Obama på 3 300 dollar.

Sparkad efter mejlbombning

Mer behövdes inte för att en bojkottkampanj mot Cooper Firearms skulle sättas igång i bloggar och i debatter landet över. På en dag rasade tusentals mejl in till företaget med krav på bot och bätring. Och nu har företagets styrelse sparkat Cooper.

– Även om vi anser att alla har rätt att rösta och donera som de vill så är det uppenbart att detta kan påverka fler än Dan Cooper. Det finns också en risk att anställda och aktieägare på Cooper Firearms kommer att påverkas och därför har styrelsen bett Dan Cooper att stiga ner från sin post, uppger företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS