Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

43-åring häktad för bomb i galleria

Publicerad 2014-11-10

En 43-åring misstänks för att ha placerat ut sprängämnen i en galleria i Stockholm.

Enligt polisen är bevisningen mot mannen god.

På måndagen häktades han i tingsrätten.

I onsdags utrymdes Liljeholmsgallerian i Stockholm efter att en man lämnat en misstänkt påse i en av butikerna. Den visade sig senare innehålla sprängämnen. Enligt polisen var det tillräckligt för att ställa till med stor skada.

– Det saknades någon komponent för att få dem att smälla av, men med små väldigt enkla medel kunde man ha detonerat dem, kriminalkommissarie Jesper Rundberg, chef för sektionen för grova brott, till TT.

Har häktats

En 43-årig man anhölls senare misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Under söndagen begärdes han på sannolika skäl häktad för brottet vid Södertörns tingsrätt. Det är den högre misstankegraden.

Efter häktningsförhandlingen på måndagsförmiddagen beslöt rätten att häkta mannen. Själv nekar 43-åringen till anklagelserna.

Varken åklagaren eller mannen advokat vill lämna några kommentarer i övrigt.

Stark bevisning

Enligt polisen är bevisningen mot 43-åringen mycket god.

– Vi har filmer från bevakningskameror, iakttagelser av vittnen och vi har en uppgift om att han har druckit en kaffe latte-mugg på kaféet innan han lämnade sprängämnena. Där har vi hans dna, säger Jesper Rundberg till TT.

43-åringen är tidigare dömd fler gånger och har enligt nyhetsbyrån bland annat avtjänat fängelsestraff vid flera tillfällen.

Vilket motiv som ligger bakom brottet är ännu oklart.

ANNONS