Stulna spabad och slagsmål – så var midsommar

Hanna Lindmark/TT

Publicerad 2024-06-22

Polisen har haft en hektisk midsommarnatt på flera ställen i landet. Arkivbild.

Polisen fick traditionsenligt hantera flera ärenden kopplade till bråk och fylleri på midsommarafton. I Äspered utanför Borås greps två män misstänkta för att ha stulit flera spabad.

Gripandet skedde efter att en privatperson slog larm efter att ha sett två personer i färd med att lasta ombord spabad och åkgräsklippare på ett stort släp.

– De stal tre-fyra åkgräsklippare och fyra spabad, säger August Brandt, vid polisen i region Väst, till Expressen.

– Det var föredömligt gjort av inringaren som möjliggjorde att vi kunde gripa de här personerna så fort.

De två gripna personerna är i 20- och 40-årsåldern och är misstänkta för grov stöld. Enligt P4 Sjuhärad har de anhållits.

Flera misshandelsärenden

I övrigt hanterade polisen i region Väst bland annat flera misshandelsärenden och ett stort slagsmål som inträffade i Fjällbacka.

– Ett stort antal personer slogs, en ordningsvakt försökte få kontroll på händelserna men lyckades inte, säger August Brandt till Bohusläningen. Två personer greps efter slagsmålet.

Även i de andra polisregionerna hade man en del att göra under midsommarnatten. I Hede i Härjedalen skedde en misstänkt misshandel på en fest, efter att en man ska ha slagit en person med ett tillhygge. Mannen greps av polis misstänkt för grov misshandel.

I Växjö larmades polisen om ett inbrott i en villa. Fem pojkar mellan 13 och 15 år påträffades i området, med misstänkt stöldgods. En pojke som är 15 år gammal greps av polisen.

Berusning och rattfylleri

Polisen har även tagit hand om flera ärenden kopplade till fylleri. I Norrbotten omhändertogs åtta personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). I Piteå misstänks en man för grovt rattfylleri efter att ha kört omkull med en fyrhjuling.

I Västerbotten omhändertogs fyra personer enligt LOB, och i Värmland meddelar polisen att tre personer misstänks för rattfylleri efter två olyckor med fyrhjulingar.

Under kvällen och natten omkom även tre personer i tre separata trafikolyckor i landet. Dödsolyckorna inträffade i Kiruna, Örkelljunga och vid Löt på Öland.

SOS Alarm rapporterar dock att det varit färre larmsamtal än vanligt under midsommaraftonen.

Följ ämnen i artikeln