Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Antonia, Toini

Harris pressades om invandring i Fox-intervju

Uppdaterad 03.02 | Publicerad 02.33

Vicepresident Kamala Harris, Demokraternas presidentkandidat, intervjuades i konservativa Fox News.

Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris har för första gången ställt upp på en längre intervju med konservativa tv-bolaget Fox News, i vad som beskrivits som ett inte helt riskfritt tilltag för att nå ut till Trumpväljare.

Fox-ankaret Bret Baier inledde med att fråga Harris hur många illegala invandrare Bidenregeringen släppt in i landet de senaste åren. En fråga som Harris undvek att ge ett direkt svar på.

– Poängen är att vi har ett trasigt migrationssystem som måste repareras, svarade Harris och underströk att systemet även var trasigt under Trumps tid som president.

Hon fick frågan om hon fortfarande vill ge papperslösa rätt att ta körkort och få tillgång till subventionerad sjukvård, vilket Baier framhöll att hon ville under sin valkampanj inför presidentvalet 2020.

– Det var fem år sedan och jag är väldigt tydlig med att jag kommer att följa lagen, svarade Harris.

Förra veckan sade vicepresident Harris i en uppmärksammad intervju att hon inte kunde komma på något som hon själv hade velat göra annorlunda än president Joe Biden.

– Mitt presidentskap kommer inte att vara en fortsättning på Joe Bidens presidentskap, försäkrade hon nu inför Fox-tittarna.

Om Trump sade hon, bland annat:

– En president ska kunna hantera kritik utan att hota att låsa in de som kritiserar.

– Han är inte stabil.