Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Kristersson till S: Lägg alla kort på bordet

TT

Publicerad 2024-09-16 15.09

Statsminister Ulf Kristersson (M) fick en fråga om Socialdemokraternas lotteriverksamhet under en pressträff tillsammans med Finlands statsminister.

Många frågor kvarstår gällande Socialdemokraternas lotteriförsäljning, säger statsminister Ulf Kristersson.

– Lägg alla kort på bordet, berätta hur ni ska lösa det här, säger han.

Socialdemokraterna har sparkat styrelsen för Kombispel, partiets lotteribolag, och har slutat använda sig av telefonförsäljning. Detta efter att Dagens Nyheter avslöjat att partilotter säljs till äldre och förvirrade personer med tvivelaktiga metoder via ett telemarketingbolag med verksamhet i Barcelona.

Ulf Kristersson (M) kallar det hela för ett spektakel.

– Det är absurt att i ett läge när Sverige försöker mobilisera mot äldrebedrägeri, ofta från Spanien, så gör sig Socialdemokraterna till en del av det problemet, säger han under en pressträff.

I fredags meddelade partisekreterare Tobias Baudin (S) att styrelsen förbrukat sitt förtroende och att de brustit i kontrollen av försäljningen av lotter.

Partiets kassör Joakim Jonsson och riksdagsledamoten samt vice gruppledaren Johan Löfstrand är två av personerna som nu uppmanas lämna styrelsen.

I styrelsen satt också ungdomsförbundets SSU:s förbundssekreterare Diyar Cicek och den försvarspolitiska talesperson Nicole Ilias. De har lämnat styrelsen men har fortsatt förtroende inom förbundet, meddelar SSU.

Kristersson anser att Socialdemokraterna fortsatt har många frågor att svara på.

– Lägg alla kort på bordet, berätta hur ni ska lösa det här, säger han.

TT har sökt flera ledande företrädare för Socialdemokraterna, inklusive partiledaren Magdalena Andersson, som inte har återkommit. SSU har avböjt en intervju.

ANNONS