Palins segervapen: Låga förväntningar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-02

Har chansen att överraska alla i nattens tv-debatt

ST LOUIS. Sarah Palin är chanslös mot Joe Biden i natt.

Just därför kan hon vinna.

Det finns inget bättre vapen i amerikanska tv-debatter än låga förväntningar.

Och det är med oerhört låga förväntningar som den republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin kommer hit till ett sensommarsvalt St Louis för att debattera med sin demokratiske motståndare Joe Biden.

Hennes anseende har sjunkit brutalt de senaste veckorna, i synnerhet efter några tv-intervjuer i vilka hon framstått som direkt okunnig om framförallt utrikespolitik.

Svårt nederlag

Så nu tror ingen något annat än att rutinerade, världsvane Joe Biden ska köra över ”Miss Alaska” i den gamla baskethallen på Washington University.

Men så enkelt är det inte.

Om alla utgår från att man ska göra bort sig och få storstryk är en afton utan större missöden en stor framgång – och tvärtom. Om Biden inte triumferar är det ett svårt nederlag.

Det är inga nyheter för de inblandade, förstås.

Medan kampanjstrateger, Secret service-agenter och journalister från hela världen redan börjat myllra på det vackra universitetsområdet strax utanför centrala St Louis ligger debattörerna in i det sista på stenhårda träningsläger.

Nöter taktik

Palin har i flera dagar nött taktik på John McCains ägor i Arizona och hennes stab låter hälsa att den avslappnade miljön varit ”inspirerande”.

Biden, å sin sida, har drillats mot Michigans förra kvinnliga guvernör Jennifer Granholm i Detroit.

Budskapet har antagligen varit enkelt:

Den ena ska inte begå alltför grova misstag, den andre måste göra sitt livs debatt. Eller om det nu är vice versa.

ANNONS