15-åring dömd för våldtäktsförsök

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-26

Två flickor utsattes för övergrepp i källare i Malmö

Ungdomsgänget drog med sig flickorna till en källare.

Där förgrep sig gänget sexuellt på flickorna.

I dag dömdes en 15-åring för grovt sexuellt tvång, försök till grov våldtäkt, olaga frihetsberövande och rån till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Flickorna, vars identitet är sekretessbelagd, attackerades den 29 oktober förra året, efter att ha dragits ned i en källare i Malmö.

En av flickorna, ”B”, blev uppringd på mobilen av en i ungdomsgänget som hon var bekant med. Flickorna gick med på att träffa killarna och mötte upp med dem. Tillsammans gick de in i ett garage för att få skydd från regnet och blåsten.

Tafsade i hissen

”B” har i tingsrätten berättat att flickorna därefter knuffades in en hiss. Där tafsade killarna i gänget på dem medan hissen åkte ner till källaren.

Nere i källaren drog killarna in flickorna i ett förråd. Där utsattes de för våldtäktsförsök och grovt sexuellt tvång.

När gänget efter flera övergrepp ville ta upp flickorna till trapphuset eftersom det var så varmt i källaren lyckades flickorna fly till en galleria i närheten där de låste in sig på en personaltoalett. Därifrån larmades polisen.

Sluten ungdomsvård

I dag dömdes en 15-åring i gänget till åtta månaders sluten ungdomsvård i en deldom från Malmö tingsrätt. Han skall också betala skadestånd till flickorna på 92 600 kronor, respektive 118 100 kronor till flickorna.

Åklagaren hade yrkat att 15-åringen skulle dömas för grov våldtäkt.